
Etter noen års pause er en kjær tradisjon tilbake: Nores-medlemmer har igjen kåret årets beste pinnekjøtt. Over hundre av Nores medlemmer fra bransjen samlet seg tirsdag kveld på Wesselstuen i Bergen for å smake, vurdere og stemme frem årets vinner.
Kåringen er en gjenopptakelse av en årlig begivenhet som ble arrangert i hele 31 år frem til 2019. Etter stor etterspørsel fra både medlemmer og leverandører, valgte Nores å ta opp igjen tradisjonen i år – til stor begeistring blant deltakerne.
Tre av Nores leverandører stilte med totalt fem ulike typer pinnekjøtt som ble blindsmakt av medlemmene. Hver deltaker vurderte produktene etter kriteriene utseende, smaksopplevelse og konsistens, på en skala fra 1 til 6. Smaksnotater ble gjort på egne skjema, og stemmegivningen foregikk digitalt for å sikre en rettferdig vurdering.


Deltakende leverandører
Tre av Nores leverandører stilte med til sammen 5 ulike pinnekjøtt til testen.
Nortura PROFF:
– Gilde Pinnekjøtt Vestlandskvalitet
– Gilde Pinnekjøtt hele pinner
Wulff & Co:
– Pinnekjøtt gryteklart, Sørlandskjøtt
– Pinnekjøtt gryteklart, Ole Ringdal
H. Brakstad Eftf.:
– Pinnekjøtt Brakstad


Ifølge Alexander Hem Haaskjold, innkjøpssjef i Nores med kategoriansvar for kjøtt, var nivået svært høyt:
«Det er utrolig gøy å se engasjementet blant medlemmene våre. Pinnekjøttkåringen er både en sosial og faglig arena, der vi får muligheten til å dele erfaringer, smake på produkter av høy kvalitet og samtidig gi verdifulle tilbakemeldinger til leverandørene. Konkurransen var svært jevn i år, og resultatet viser at det produseres pinnekjøtt av meget høy standard blant våre leverandører.»
Deltakerne beskrev det vinnende pinnekjøttet fra Brakstad slik: «Veldig mye smak», «Best balanse, i smak og tekstur», «Mørt kjøtt, passe med fett, konsistens og smak var spot on»
Dette er ikke første gang Brakstad går til topps i Nores sin pinnekjøttkåring. Leverandøren har tidligere imponert med sine produkter, og årets seier bekrefter nok en gang deres posisjon som en av landets fremste produsenter av tradisjonsmat.
Daglig leder Øyvind Lavik i H. Brakstad Hftf. sier:
«Det er alltid inspirerende å oppnå gode resultater i en test. Å gå helt til topps gir ekstra motivasjon til alle våre ansatte, som hver dag legger ned stor innsats for å levere produkter av høy kvalitet.»

Online varebestilling og varetelling
Bransjeledende avtaler ferdig forhandlet
Analyserer og effektiviserer dine innkjøpsrutiner
Regelmessige utbetalinger basert på avtale-lojalitet
Messer, turer, kurs, bransjetreff og digital læring
Miljøkrav til leverandører og verktøy for å minske matsvinn
Medlemmenes evalueringer, kvalitetsoppfatning og behov danner grunnlag for leverandørforhandlingene
Beställning och inventering av varor online
Marknadens bästa leverantörsavtal
Analyserer og effektiviserer dine innkjøpsrutiner
Regelmessige utbetalinger basert på avtale-lojalitet
Messer, turer, kurs, bransjetreff og digital læring
Miljøkrav til leverandører og verktøy for å minske matsvinn
Medlemmenes evalueringer, kvalitetsoppfatning og behov danner grunnlag for leverandørforhandlingene
Online varebestilling og varetelling
Bransjeledende avtaler ferdig forhandlet
Analyserer og effektiviserer dine innkjøpsrutiner
Regelmessige utbetalinger basert på avtale-lojalitet
Messer, turer, kurs, bransjetreff og digital læring
Miljøkrav til leverandører og verktøy for å minske matsvinn
Medlemmenes evalueringer, kvalitetsoppfatning og behov danner grunnlag for leverandørforhandlingene
Beställning och inventering av varor online
Marknadens bästa leverantörsavtal
Analyserer og effektiviserer dine innkjøpsrutiner
Regelmessige utbetalinger basert på avtale-lojalitet
Messer, turer, kurs, bransjetreff og digital læring
Miljøkrav til leverandører og verktøy for å minske matsvinn
Medlemmenes evalueringer, kvalitetsoppfatning og behov danner grunnlag for leverandørforhandlingene