Bærekraft & samfunnsansvar

Nores tar samfunnsansvar på alvor, og jobber kontinuerlig for å bidra til at både våre medlemmer og leverandører bidrar til en bærekraftig bransje.

Vi stiller krav til oss selv, våre leverandører og samarbeidspartnere for å sikre at vi alle utnytter ressursene, menneskene og miljøet på en så skånsom måte som mulig. Vi arbeider og for å inngå avtaler med samarbeidspartnere som bidrar til å forenkle våre medlemmers bærekraftsarbeid.

Leverandørkrav

Til sammen handler våre medlemmer varer til en verdi av nærmere 4 milliarder kroner per år fra Nores avtale leverandører. Disse innkjøpene bidrar i stor grad til våre medlemmers miljøpåvirkning og totale fotavtrykk. Derfor er det viktig at de leverandørene vi har avtale med, tar ansvar og bidrar til en bærekraftig utvikling.

Les mer

Factlines

Er et digitalt rapporteringssystem som gjør oppfølgingen av leverandørenes arbeid med bærekraft og sertifiseringer enkelt.

Les mer

KuttMatsvinn 2030

Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål og målsetningen. Bli med dere også for å nå målet!
Nores medlemmer kan knytte seg kostandsfritt opp til avtalen. Som deltager får man tilgang til nyttige verktøy for å komme i gang og materiell for bruk i kommunikasjon mot gjester og ansatte.

Bli med på avtalen
Les mer

Grønt punkt

Nores er kontrollmedlem i Grønt Punkt. Grønt Punkt Norge AS sikrer og administrerer finansiering av returordningene for plast-, metall-, og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp. I tillegg drifter Grønt Punkt Norge AS innsamling og gjenvinning av plastemballasje, emballasjekartong og drikkekartong på vegne av Plastretur AS og Norsk Returkartong AS.

Grøntpunkt.no

Miljøfyrtårn

Nores administrasjon er Miljøfyrtårseritfisert. Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning rettet mot privat og offentlig sektor, særlig med vekt på små og mellomstore bedrifter. Miljøfyrtårn tar for seg følgende miljøtemaer: Internkontroll HMS, arbeidsmiljø, energibruk, innkjøp og materialbruk, avfalls- og utslippshåndtering, transport og klimaregnskap.
Vår sertifisering

Plateful

Plateful er et enkelt, bærekraftig og kostnadseffektivt alternativ for kokker i kantiner, restauranter, hoteller eller andre steder som serverer god mat. Ved å bedre samarbeidet mellom produsenter, grossister og kunder sørger vi for at mer av maten som produseres når helt frem til tallerkenen.

Lær mer

Samarbeid

Solvatten

Solvatten er en svensk innovasjon som rommer 10 liter vann , varmer opp og rengjør det ved hjelp av sollys. Siden 2012 har leverandører i Nores vært med å bidra til å distribuere Solvatten til mennesker som lever uten rent vann. Til nå har samarbeidet gitt hjelp til over 50 000 mennesker i mange år fremover.

solvatten.org

Matprisen

Som en del av vårt bærekraftsarbeid er vi en avsamarbeidspartnerne til Matprisen.

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Til grunn for Matprisen ligger konseptet "Et bærekraftig måltid", og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.
Matprisen.no

Grønne innkjøp

Skift og flere av medlemmene deres har jobbet frem 10 prinsipper for grønne innkjøp som alle virksomheter kan strekke seg etter, og Nores har signert på at vi stiller oss bak dette arbeidet.

Grønneinnkjøp gir en positiv påvirkning på klima, miljø og mennesker, og skaper grønn konkurransekraft.

Vi har satt opp en oversikt over hvordan de andre samarbeidsavtalene vi har på bærekraft kan hjelpe din bedrift til å jobbe med å stille seg bak de 10 prinsippene for Grønne Innkjøp.  
10 prinsipper

Fordeler

Alt på ett sted

Online varebestilling og varetelling

Avtaler med 100+ leverandører

Bransjeledende avtaler ferdig forhandlet

Personlig rådgiver

Analyserer og effektiviserer dine innkjøpsrutiner

Bonusutbetalinger

Regelmessige utbetalinger basert på avtale-lojalitet

Aktiviteter hele året

Messer, turer, kurs, bransjetreff og digital læring

Bærekraft

Miljøkrav til leverandører og verktøy for å minske matsvinn

Dine innspill teller

Medlemmenes evalueringer, kvalitetsoppfatning og behov danner grunnlag for leverandørforhandlingene

Bli medlem

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg
Tusen takk! Vi har mottatt din henvendelse og kontakter deg snarlig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.